کاربرد خاک نسوز چیست؟
تعریف خاک نسوز:
به خاک های دیرگداز خاک نسوز گفته می شود و معمولا در ساخت آجرهای نسوز از خاک نسوز استفاده می شود.و دمای معادل 1515 درجه سانتی گراد را تحمل میکند. خاک نسوز ترکیبی از سیلیس،کائولینیت و اکسید آلومینیوم و مواد فرار میباشد.در تعریف ساده تر خاک نسوز ترکیبی از خاک های رسوبی دانه ریز و پلاستیکی میباشد که در ساخت سفال سفید،سرامیک سازی،صنایع فولاد و شیشه سازی استفاده میشود. ویژگی منحصر به فردخاک نسوز مقاومت در برابر آتش و انعطاف پذیری آن است. در این مطلب قصد داریم به کاربرد خاک نسوز بپردازیم با ما همراه باشید.
کاربرد خاک نسوز چیست؟
در ساختمان سازی :
خاک نسوز به علت رسانایی حرارتی کم، به عنوان یک ماده عایق در کوره ها و تجهیزات حرارتی کاربرد دارد و موجب کاهش مصرف انرژی می شود.
خاک نسوز به عنوان پوشش نسوز برای اجاق ها،شومینه ها و سیستم های گرمایشی در ساختمان ها استفاده می شود که این موضوع موجب ایمنی بیشتر ساکنان ساختمان ها می باشد.
خاک نسوز به عنوان یک ماده طبیعی در فرآیند تولید بدون ایجاد آلودگی دوستدار و سازگار با محیط زیست است.

کاربرد-خاک-نسوز-چیست؟
مزایای مقایسه خاک نسوز با سایر مواد چیست؟
مقاومت حرارتی بالا:
خاک نسوز در برابر دماهای بسیار بالا مقاوم است، در حالیکه دیگر مواد در برابر دما بالا تغییر شکل داده یا ذوب شوند. از ویژگی های منحصر به فردخاک نسوز میتوان به استفاده در کوره ها، صنایع فولاد،و شیشه سازی استفاده می شود.
مقاوم در برابر مواد شیمیایی:
خاک نسوز دارای مقاومت بالایی در برابر واکنش های شیمایی و عوامل خورنده دارد، به عنوان نمونه، در محیط های اسیدی یا قلیایی ، مواد معدنی مانند فلزات امکان دارد دچار خوردگی شوند،در حالیکه خاک نسوز بدون هیچ تغییری باقی می ماند.
عایق بودن:
برخلاف بعضی از مواد معدنی که هدایت حرارتی بالایی دارند، خاک نسوز رسانایی حرارتی کمی داشته و به عنوان یک عایق موثر عمل می کند. این ویژگی منحصر به فردخاک نسوز موجب کاهش مصرف انرژی و افزایش بهره وری در سیستم های گرمایشی می شود.
سازگار با محیط زیست:
برخلاف مواد معدنی که امکان دارد با گذشت زمان مواد سمی تولید کنند، خاک نسوز یک ماده طبیعی و دوستدار محیط زیست است که تاثیرات زیان آور کمی دارد.
طول عمر و دوام بالا:
در مقایسه با مواد معدنی که امکان دارد سریعا تحت شرایط سخت تخریب شوند،خاک نسوز به علت مقاومت بالا عمر طولانی تری دارد. این ویژگی در هزینه های نگهداری و تعویض صرفه جویی قابل توجهی ایجاد می کند.
انعطاف پذیری در کاربردها:
خاک نسوز در مقابل دیگر مواد معدنی که کاربرد محدودی دارند، در طیف وسیعی از صنایع از جمله ساختمان سازی، متالوژی، تولید سرامیک و مهندسی هوا فضا کاربرد دارد.
رنگ خاک نسوز :
رنگ خاک نسوز بسته به مواد معدنی و ترکیبات شیمیایی موجود در آن متغییر است. و خاک نسوز دارای طیف های متفاوتی است. از جمله:
سفید یا شیری: این رنگ از خاک نسوز دارای درصد بالایی از کائولینیت است.
خاکستری یا کرم: در این مدل از خاک نسوز ترکیباتی از سیلیس و آلومینای بیشتری وجود دارد.
زرد یا نارنجی ملایم: در این مدل از خاک نسوز مقدار کمی آهن و مواد معدنی دیگر وجود دارد که موجب تغییر رنگ به زرد یا نارنجی می شود.
قهوه ای یا قرمز: در بعضی از خاک نسوز که دارای مقادیر بالایی از آهن وجود دارد، رنگ خاک نسوز مایل به قرمز و یا قهوه ای است. تنوع رنگی موجود در خاک نسوز علت های مختلفی از جمله منبع معدنی خاک، شرایط استخراج و کاربرد مورد نظر متفاوت است.
ترکیب خاک نسوز برای ساخت شومینه :
از خاک نسوز به غیر از موارد ذکر شده در ساخت شومینه و کباب پز استفاده می شود. البته خاک نسوز به تنهایی کاربرد چندانی ندارد و باید با چسب بتن و سیمان نسوز ترکیب شود.
در ساخت فضای شومینه خاک نسوز به عنوان ماده اصلی جهت مقاومت در برابر حرارت، چسب بتن جهت افزایش چسبندگی و استحکام . سیمان نسوز برای افزایش چسبندگی و استحکام در ترکیب متریال ساخت شومینه استفاده می شود، اما نسبت خاک نسوز برای ساخت شومینه با آجر نسوز عبارتند از:
خاک نسوز :3 قسمت
سیمان نسوز: 1 قسمت
چسب بتن :5 تا 10 درصد وزن سیمان
آب به میزان لازم جهت رسیدن به قوام مناسب
جهت ساخت شومینه هرگز از سیمان معمولی استفاده نکنید، زیرا در برابر حرارت بالا مقاومت کافی ندارد. و برای افزایش دوام، از چسب بتن با کیفیت استفاده کنید.
خرید خاک نسوز:
شما جهت خرید خاک نسوز و انواع سیمان نسوز، چسب بتن و دیگر موارد به سایت آجرنما ایلیا سان مراجعه و درخواست خود را ثبت نمایید.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.